ROT-avdrag för måleritjänster

engin akyurt waq A8 guHs unsplash scaled
farger malare scaled

Vad är ROT-avdraget?

ROT-avdraget är en skattereduktion som gör det billigare för dig att anlita professionella målare för arbete i din bostad. ROT står för reparation, ombyggnad och tillbyggnad. Avdraget innebär att du kan dra av 30 procent av arbetskostnaden för målning, tapetsering och andra arbeten i hemmet, upp till 50 000 kronor per år.

När gäller ROT-avdraget?

ROT-avdraget gäller för arbete i både bostadsrätter och hus. Om du anlitar LH Måleri för målning eller tapetsering i Malmö, får du dra av 30 procent av arbetskostnaden direkt på fakturan. Det är viktigt att du har rätt att göra ROT-avdrag, så kontrollera detta innan du anlitar oss.

Vilka tjänster är berättigade till ROT-avdraget?

ROT-avdraget gäller för en rad tjänster, inklusive in- och utvändig målning, väggmålning, fönstermålning, fasadmålning, takmålning, tapetsering och trappmålning. För att få göra avdrag för målning och tapetsering ska arbetet utföras av professionella målare, som de hos LH Måleri.

Hur gör jag ROT-avdrag för målning och tapetsering?

När du anlitar LH Måleri för målning eller tapetsering i Malmö, hanterar vi ROT-avdraget åt dig. Vi drar av 30 procent av arbetskostnaden på fakturan, och du behöver bara betala den återstående kostnaden. ROT-avdraget är inkluderat i offerten som vi skickar till dig efter vår kostnadsfria bedömning av uppdraget.

Vi är ditt självklara val för måleritjänster

LH Måleri är ett familjeägt företag i Malmö som erbjuder professionella måleritjänster sedan 1977. Vi erbjuder högkvalitativt arbete för både privatpersoner och företag. Våra erfarna målare ser till att du får bästa möjliga resultat, och med ROT-avdraget blir det ännu mer förmånligt att anlita oss.

Vanliga frågor och svar om ROT-avdraget

Nedan finns svar på några av de frågor vi brukar få om rotavdrag.

Det är ROT-avdrag som gäller för målning och tapetsering. ROT-avdraget innebär att du får dra av 30 procent av arbetskostnaden när du anlitar professionella målare, som de hos oss på LH Måleri i Malmö.

I ROT-avdraget ingår bland annat in- och utvändig målning, väggmålning, fönstermålning, fasadmålning, takmålning, tapetsering och trappmålning. För att få göra avdrag för dessa tjänster ska arbetet utföras av professionella yrkesmän inom måleri.

Offertprocessen är enkel

Fyll i formuläret så kommer vi ut för en kostnadsfri bedömning av uppdraget. Därefter skickar vi en offert till er via e-post. När ni godkänt offerten bestämmer vi tillsammans när arbetet ska påbörjas. Vi stannar på platsen tills arbetet är slutfört, varefter vi skickar en faktura till er via e-post.